# Lirik nasyid SAHABAT

Salam ingatan.. :D

Nk berkongsi lirik nasyid Suara Hati ni..
ramai x pernah dengar..
kalo sapa nk mntk le..klo leh bg aku bg la..
muzik pun OK..bunyik x bunyik ja alat muzik dia..

SAHABAT

Sahabat..di mana dikau kala aku memerlukanmu
langkah perjuangan masih jauh di depan
jangan tinggalkan daku keseorangan

sahabat...jika kau ada di sisi
kita bersama tempuhi perjalanan
kata nasihat ku jadikan panduan
dalam kita menagih keredhaan-Nya
harapan yang sama diidamkan
ujian yang sama diharungi
pengorbanan yang sama dicurahkan
kasih sayang sama dibajai
doa yang sama dipanjatkan
sentiasa tersemat di hati

sahabat...Tuhan Maha Perkasa
ketentuan-Nya sekadar menguji kita
bila berjuang pasti ada yang terluka
itulah asam garam kehidupan

ujian tanda kasih cinta Ilahi
ditempuhi oleh para Rasul dan Nabi
berjuang (berkorban) menjadi satu kepastian
kerana syurga menagih pengorbanan
walau terpaksa keseorangan
pasti dinilaian di sisi-Nya

sahabat..di mana dikau
kala daku memerlukanmu
langkah perjuangan masih jauh didepan
jgn tinggalkan daku keseorangan
berjuang demi agama yang tercinta
tiada mengira tempat atau masa
kerana itulah tanda kasih kita
seorang hamba buat Penciptanya

walau terpaksa keseorangan
cinta Ilahi itu yang utama


Sedih wo kalo tgh tingat kt sahabat² seperjuangan..pehtu dengar nasyid ni..bulih meleleh tu..huhu..tu je la utk rini..

brase kurang bes sbb x dpt pk utk memprogresskn research rini..huhu

7 Response to "# Lirik nasyid SAHABAT"

  1. zampeada says:
    9:18 AM

    pren pren gitew... mmm... ntah le. cam ok gak liriknya tuh.

  2. Asma says:
    2:34 PM

    ado dh kan mp3 tu..?dengau le bes².. :)

  3. are_c_iah says:
    1:17 PM

    hihihi.. sdg layan lagu nih :D best lirik lagu nih!

  4. Anonymous Says:
    12:14 PM

    asma...saya nak mp3 ni boleh..try cari kat tenet x jmp la.
    leh send kat mail saya (harizain88@yahoo.com.my) mekasih.

  5. Asma says:
    12:21 PM

    dah try emel tp emel address tu mcm salah la..

  6. Anonymous Says:
    11:12 PM

    owh..try yang ni
    (bertz_1985@yahoo.com)
    mekasih

  7. NurMawaddah Fatinah says:
    8:28 AM

    Assalam. . Lama mencari nasyid ni...pliz... nk mp3 nya.. blh send ke email sy ya.. syukran! ^^
    fatinah290510@gmail.com