# Kucin dan cicaks..

Salam perpaduan..

hehe..

lama x hapdet(pinjam ayat keretsusu)..terasa mcm xde cerita..
kebelakangan ni..hidup aku dikelilingi para kucin dan para cicak..
sesi bersama munyet telah berakhir..ups..mungkin hanya berehat seketika..munyet² masih wujud..cuma tdk seaktip dan seagresif dulu.. :D
aku pun xde masa nk ngambik ngambo deme lagi..x dan pun nk belek² kamera..huhu..

hmm..kembali menyentuh dgn lebih mendlm mengenai kucin² dan cicak²..
skang ni sefamili kucin sokmo melepak di dpn rumah aku kt maybank tu..
melepak, mengiau²..kalo aku kuar jemur kain ka..nk g umah kinah ka..pasti diekori oleh para kucin tersebut..x benti mengiau dgn sayunya..depa lapaq sgt² tuh..jiran indonesia ku sudah blk negara..so xde manusia yg nk beri depa mkn..km bkn nya main masak² sgt kt umah tu..so..jarang ada lebihan makanan utk disedekahkn..tp xpe..hosmetku dgn murah hati telah membeli beberapa tin sardin utk dikunsi bersama para kucin tersebut..tp malangnya..huhu..timbul pulak masalah lain..mmg la normal apa yg telah berlaku itu..tp..huhu..makcik cleaner spt tdk berpuas hati..dan telah berkata lebih kurang begini bunyinya "lain kali kalo nmpak kucin² dpn rumah, pungkang dgn kayu.."..hehe..dia x marah km..tp maybe x suka kot km bg mkn kt kucin² tu..sbb tu la..ada side effect..hehe..

kisah cicak pulak..huhu..sdg bersedih ni..sbb telah menjadi pembunuh cicak scr x sengaja..klo sengaja OK gk..tp sbb x sengaja..hehe..berderau darah setiap kali melihat sesuatu kt pintu bilik ayaq tu..heh
cicak tersepit kt pintu bilik ayaq..ah..tdk..tdk..fobia nk citer..sungguh sadis kematian beliau..isk..isk..stop kisah cicak tersepit..

actually..bila malam menjelma..akan penuh cicak kt siling batu kt luar rumah tu..tatau la mn port depa..siang² xde sgt..bila mlm je..ayark..penuh la siling tu..kalo kluar..nk masuk rumah pun segan kt cicak..:p berdoyon²..heh..ada sejarah dgn cicak masa kecik² dulu..tu takut tu..rasa berdebar² je bila nmpak cicak..haha..tutup kisah cicak..

tamatlah sudah kisah cicak dan kucin..hehe.. (xde idea dh.. :p)

minggu lps dan mgg ni sibuk attend ms.NET workshop..OKlah tu..blajo benda berpekdah..cuma x pasti la bila nk diaplikasikn apa yg telah dan akan dipelajari ini..huhu..

ok..ok..mau pulang. Berasa sedikit letih lps abes klas ni.. ;)

7 Response to "# Kucin dan cicaks.."

  1. zampeada says:
    10:03 AM

    isk jgn bg kucing makan sardin! sakit perut depa... roti dan biskut rasanya depa bleh lagi makan... sardin? keracunan lar depa nanti!

  2. Asma says:
    9:42 AM

    ya ka?itu ja yg mampu..hehe..lani kalo ada lebihan, bg depa mkn ruti gardenia gandum tu pulak..

  3. Sitibuha Md Kassim says:
    10:16 PM

    heheheh, amik iktibar dari citer kak buha ja la wasat. habis onar depa tabur depan umah, leceh tul.

  4. Asma says:
    10:21 AM

    sememangnya mereka telah membuat onar..tp makcik cleaner tu yg bersihkn..huhu

  5. Anonymous Says:
    7:02 PM

    kak sel.. cara paling selamat dan jimat untuk pastikan keterusan generasi kucin2 ni berlaku di samping memaintainkan poket kita, ialah dgn membuat muka paling comel pada waktu petang, datang utk membeli nasi campur (baki tengahari)then.. (nasi bubuh banyak2 dalam polistrin) pehtu amik ikan2 goreng tahap org tak lalu makan... amik tu aje.. ingat! amik tu aje.. pastu bawa la pi jumpa cashier... nescaya dgn murah hatinya cashier itu akan memberi secara percuma...ataupun diskaun terlampau... kerana kasihankan kita yg kelaparan... tadaaa!!

    p/s: smalam sy pun tergolek kat tangga , tp time tu tengah menatang semangkuk megi asam laksa.. perrgh... jatuh gaya unggul... lutut n badan sakit takpe, megi maintain... heheh tu la fenomena rakyat yg tak still tak dpt scholarshipnya...

    -saidah

  6. Asma says:
    8:44 AM

    wakaka..lawaknya citer si saidah ni..Smlm lagi kesian, smpai juloq kaki bwh pintu tuu..lapaq bebeno tu..huhu..bersyukur x jd cam kucin yg kelaparan tu..huhu

  7. Anonymous Says:
    3:56 PM

    hehe.. kak sel..smalam kucing kat hostel tu dpt makan kari kepala ikan free lagi... ;) tak sia2 perturunkan ilmu kat org.. ahaks!

    -saidah