# Jatuh tangga

Salam debaran..

ekceli baru lps habis berdebar ni..
hehe..berdebar sbb Dr. nk jumpa..hoho..baru sat ni Dr. jenguk kepala dan postpone meeting ke mgg dpn..sbb dia baru ja abis meeting td..so maybe nk rest gamaknya..
Tp xpe..syukur lah..sbb x bersedia pun nk jumpa..tade material nk ditunjukkn..huhu
Cuti 2 hari ni kena bekerja keras byk la..eheh..

Hmm..bekenaan tajuk di atas..pagi td peh konci pintu umah..ada bunyi mesej..sesambil bejalan turun tangga..baca n then reply..slow ja jln..berhati²lah kiranya..bertatih² turun satu-satu anak tangga..tp x sangka dlm 'keayuan' melangkah kaki..tetiba bedebuk!! adeh la..sudah jatuh menimpa tangga..dh la tangga simen tu..habis sakit belah kanan ni..hehe..aku jatuh dgn agak sopan dan penuh bergaya..haha..cam gaya org tgh berehat atas tangga sambel memeluk helmet..ye la..belah kanan pegang helmet sambil menggalas beg yg agak berat..belah kiri lak pegang henset..sampai la ni dok sengal² lagi..lebih² lg tang lutut..huhu..
Tp alhamdulillah..blok kosong..xde org..klo tdk, kwsn aku jatuh tu adalah tempat feveret sorg Chinese tu melepak menanti Pak Aufa utk begebang..hmm..kalo x..malu beso tuh..heh..
So..pengajaran buat sumer..jgn taip mesej ketika sedang menuruni anak tangga..bahye! Tgg la dh sampai bwh..kalo penting sgt..benti sat..taip. Utk keselamatan diri gk tu..hehe..

Smlm masa g bank..sorg abg kt kaunter bank..
stlh dia tau status aku sbg plajar..dia soh tgkkn soklan Math dia..heh..bkn soh ajo..soh buatkn..pebetoikn mn x betoi katanya..ceh.. :p. Tp xpe la..sian kt dia..sbb student PJJ mmg problem skit.. "Ni latihan lecturer bg utk membantu kami student PJJ..kalo x..x grad la kami dik.." Td dia mai..nk tgk jwpn..n then ada la aku bgtau dia skit2 camne nk wat..sbb bkn sumer soklan yg dia x reti nk wat tu..aku watkn..sbb nota xde..ingat² lupa gk ni..tu pun mintk tlg si Arip watkn 1 soklan..ye arr..lama gk tinggai..koman² pun tnjukla nota dia..leh gk refer..esok dia ada midsem exam..good luck la ye bang :). Dia offer nk blanje td..aku tolak ar..huh..aku soh dia blanje Arip ja..sbb sesama jantina..elok la korang merapatkn ukhuwah..hehe..tp Arip pun xmo..dia nk blk tido kot..eheh. Tolak rezeki la si Arip ni.. ^_^

Uh..masa tdk mengizinkn..esok lusa dh cuti..nk sambung ngedit apa yg ptt diedit..smoga sukses la aku utk hari ini..esok..dan hari² seterusnya..amin..

7 Response to "# Jatuh tangga"

  1. zampeada says:
    3:56 PM

    menarik jugak kalau divisualkan tragedi semah jatuh menimpa tangga... bisa menggegarkan dunia audio dan visual Malaysia dan dunia.

  2. Asma says:
    4:25 PM

    hah..hah..sgt bersyukur sbb mmg xde seorg pun yg melihat..beberapa ekor ada la kot..hehe

  3. zampeada says:
    4:44 PM

    skurang2nya tak patah riuk tulang2 ko. sehat je kan?

  4. edaleeja says:
    1:44 PM

    alahai siannya dik non ni..itu la, syok sgt balas msg..

    wah2, abang PJJ ni suke2 hati suh org tolong jwbkan..sib baik lg semah ni terer nak jawab kan? takpe beramal jariah tak slh kan?

    len kali, bwk moto or keter pun jgn duk bls msg ye..bahye!

  5. Sitibuha Md Kassim says:
    8:11 PM

    Masa semah citer hari tuh, waktu kita turun tangga sama2 tuh, tingat sebeno insiden yg sama pernah kak ct alami...tapi tangga FTM depan opis lak tuh..cara jatuhannya sadis dik, sib baik takde org ja awai pagi tuh, siap bangun dgn macho nih...pada hal soknya takleh jalan dah, seliuh tahap cipan...

  6. Asma says:
    8:25 AM

    kak aida: sian nengok muka abg tu..tu tlg tu..lgpun dh cukup sopan dia mntk tlg tu..hehe..

    kak ct: kes² bedebuk mmg banyak..salah bedebuk leh membawa kemudaratan lebih² lg kt kita org puang ni kn??huhu..

  7. zampeada says:
    11:59 AM

    muka seposen lar tuh abg tuh buat... sah2... simpati lar kwn2... hehehe....