# Convocation

Assalamu’alaikum

Sgt lama rasanya dh x update blog ni..hehe..nk crite pun cm dh basi..tp peristiwa bersejarah pada 17/9 yg lalu mengingatkn aku pada 1 ayat yg pernah diucapkn oleh Sofea Jane suatu ketika dulu..hehe..

“Kalau saya tau kahwin tu seronok..umo 18 lagi saya dh kahwin..”..:p

Hari Ahad ritu ternmpk Along Kamaludin dok kt atas kusi kain yg pengarah film/drama besa dok..kusi itu lokasinya terletak bersebelahan dgn pos kawalan UK kt pintu gerbang dpn tu..huhu..nk wat drama pe ye? Sorg pelakon pun x nmpk time tu..sbb krew² pun br smpai dan kelihatan tgh sibuk memasang props memasing.. Hehe..nk amik suasana konvo kot..tp mmg time tu penoh la para graduan UUM begambo..mmg kt pintu gerbang tu kwsn yg sentiasa penoh org posing time konvo..nk mengabadikan kenangan di bumi Sintok inilah kiranya..

“UUM mudah lupa..”

..hehe..ada sorg senior nyebot ayat ni bila aku bukak isu ttg muatan bas² kampus yg kembali spt asalnya..dulu x kasi berdiri wlo sorg..tp lani..cm besa arr..berimpit terpenyek² sampai kt tangga tu..Cuma kt kwsn drebar je kot yg xde org berdiri..tah le..huhu..tp mungkin sbb mgg konvo ni..bas x cukup..so peraturan tdk dipatuhi wat seketika kot..hehe..kita tgk apa berlaku slps tanggal 27 nnt. Mmg x cukup bas arr..sbb bas² ke Laluan C sumer bas persiaran…bas sekolah pun ado..hehe..aku dok perati gk pakcik² drebar yg drive bas² tu..kot² bas UMSB rosak ke..so ganti bas lain..tp x pun..xbb para drebar tu sumer aku x penah nmpk..hmm..

Hmm..xde citer dh..klo citer byk² pun kisah² lama..xde ummphh dh..hehe..

So..adios amigos..angre..angre..hehe

Wassalam.

p/s: 22-27 September – ekspo konvo,

24-27 September – amik scroll sapa yg nama naik..(nama aku x naik lagi arr..huhu)

3 Response to "# Convocation"

  1. zampeada says:
    9:04 AM

    wah... ayat2 sofea tuh... panas.. panas...

  2. Asma says:
    4:22 PM

    kawen le alizam..:D

  3. High Blood Pressure says:
    8:57 PM

    Hi there! Glad I found this place with like minded people. Doing a good job looks like.
    All the best, hypertension