# Meresap ke sanubari..merentap tangkai hati..

Salam keserabutan..

Amacam tajuk? Terlampau x? huhu..

Hari ni menjamu mata sikit..lama x memerhati keindahan alam ciptaan Ilahi..walopun sekadar bersiar² di atas mutu..sekitar UUM ja ni..tp OKlah.. Heheh..korang ingat bersiar ke mn? ke stesen petrol kt pintu pagar tu ja..haha.. p HEA..p UK..jumpa pak cik Din bengkel dpn tu kt parking pintu gerbang..sembang cam lama x jumpa..siap angkat² tgn lagi pak cik Din kt aku masa nk berlalu setelah dpt sticker mutu baru.. menjeling sambey tersengeh ja pak cik UK tu tgk kekamcengan kami berdua..hahah..

Masa berlalu..yg kecil dh besar..yg muda bertambah tua.. berganti² org yg VIVA..tp aku ni..thesis pun x nmpak rupa..adeh.. Dalam x sedar..dh lebih 2 bulan x jumpa Dr. Su..begitu menggerunkan je rasa jumpa tghr td..adehdeh.. Walopun Dr x marah..tp aku rasa aku tau apa yg ada dlm hati dia..huhu.. Ya..ya.. Dr..i'll try my best! :S (byk yg kena off record ni..)

Panasnya rasa..hangat membahang..time xde ekon ni mmg senang terbakar ni..paler rs nk pecah aih..tp kena byk besabar la..time² gini xleh lelama dok lab..abes ja print apa² yg ptt..blk la bc kt umah (kot² baca..). Hari ni jugak la nk tukar kabel itu..nk setting ini, nk kena p sana..nk kena mai sini..huh..saje xmo melibatkn diri..sbb rini rs cam x brape selesa..xde mud. Rimas nk panjat² dgn baju kurung ni.. Ekceli harini xde pun kena panjat meja tuko kabel..sbb xmo guna pun port v6 tu lagi.. Tlg cabut pasang kabel port kinah je la..sbb dia xleh nk masuk bwh meja..pecah perut sakgi katanya.. :)). Yang len² tu.. Zahra dan Kinah la yg setup..ngan En Hanis skali..aku cuma memandang dari kejauhan sambil mengenang nasib diri..ewah..tah hape²..

Jumpa ayat penyejuk hati la..meh kunsi..


Apabila manusia diberikan kesenangan, mereka lupa kepada masa susahnya. Apabila diduga dgn kesusahan, mereka mengharapkan masa senang mrk berulang kembali.. perjuangan mudah dilafazkan, sukar dilaksanakan apatah lagi mempertahankan.. jemaah sudah tdk sekuat zaman Rasulullah S.A.W. bila ia digunakan utk kepentingan peribadi..bersenang di atas penderitaan org lain tanpa cuba meringakan bebanan ibarat pokok x berbuah..fikirkan bersama..kenal diri dan ke mana tempat kembali. MUHASABAH DIRI, siapa kita di sisiNYA.


cik Fara bagi ni..tatau sumber mn..

sehingga itu..La Tahzan..
La yukallifullahu nafsan illa wus a'ha..


4 Response to "# Meresap ke sanubari..merentap tangkai hati.."

  1. zampeada says:
    8:25 AM

    panas ke? sejuk je aku rasa... ha ha ha...

  2. asma Says:
    8:59 AM

    sape xde lemak..pehtu ada kipas pulak kt sebelah..xde la kepanasan cm km..huhu

  3. Anonymous Says:
    4:09 AM

    kat kayangan ada aircond huhuhuh

  4. asma Says:
    8:56 AM

    huhu..org² terpilih ja bulih p kayangan..tempat km hanya di paras 2 ni ja..