Pancit

Assalamu'alaikum

Sungguh tidak kuduga akan mengalami pengalaman tayar moto pancit. Tapi moto suami la, dan suami yag menunggangnya. Aku pembonceng cuma..

Lewat petang semalam, dalam renyai-renyai hujan, kami meredah seperti biasa dari office ku menuju ke Gombak lah. Moto yang OK sebelum tu tiba-tiba di bulatan Bank Negara tu pancit habis. Memang tak boleh nak bawa..dah lari arah..nak ke depan, tapi arah jadi senget ke kiri. ada sebiji MPV hampir nak terlanggar kami, syukur tiada apa-apa berlaku sebab jammed di situ, makanya kereta tak berapa laju.

Maka turunlah aku berjalan merentasi roundabout tu sementara suamiku pelan-pelan menunggang motosikal sehingga di depan pintu pagar Bank Negara. Lega sebab di tiang elektrik berhampiran terdapat banyak iklan taya pancit/tukar tiub. So aku called lah salah satu nombor di situ. Janjinya 20 minit sampai, lps menanti 10 minit, berhenti seorang lelaki India yang sedang menunggang motosikal. Dia juga menyediakan servis menukar tiub. Takut yang dinanti tak kunjung tiba, aku lalu menelefon nombor pertama tadi. Huh..dia siap boleh minta aku call nombor yang lain pulak. Kenapa la tak call bagitau kalau tak boleh nak datang. Kesian kami yang menunggu. Nasib baik la Mr Gopal tu lalu. Kalau tak bertinggung lama la kami di tepi jalan tu dalam kesejukkan..huhu.

OKlah tu..RM28 je. Dekat 8:30 malam baru sampai rumah. Sebelum tu ambil 'Umair dulu. Sian dia.. Letih betul kami semalam..

Sekian cerita..eheh.

3 Response to "Pancit"

  1. Zampeada says:
    10:08 AM

    mcm tau2 je kan korang pancit tayar... siap ada iklan tuh... hehehe...

  2. asma says:
    4:38 PM

    hehe..x pasti le den kalo mmg ada oorg tabur 'sesuatu' kat tgh jalan nun..tp mmg lobang besau kt tayar tu..leh tgk dgn mata kasar..

  3. Anonymous Says:
    9:16 AM

    Sabor je la...
    pernah jadi cm2, tpai tyar keta la.