Belum biasa


Assalamu'alaikum

Baru nak masuk minggu kedua aku masuk semula bekerja. Dulu, 'Umair dah 10 bulan baru bekerjaya. Masa tu pun dia dah tak menyusu badan. Kiranya kali ni macam-macam pengalaman baru diperoleh. Macam-macam perkara baru perlu dipelajari. Kepala pun boleh kata hari-hari pening..hehe. Ntah kenapa, lepas bersalin ni asyik pening kepala. Cukup tidur pun pening, tak cukup apatah lagi. Tidur tak berkualiti gamaknya walau tempoh masanya lama..ntah la.

Aku macam masih cuba membiasakan diri dengan hadirnya anak kecik ni. Dalam kesibukan bekerja, layan ragamnya, tangisnya. Banyak bezanya menjaga 'Umair berbanding Husna ni. 'Umair jarang menangis masa masih bayi. Dah besar baru suka nangis..haha. Husna ni kadang-kadang kalau dia dah berjaga, dia susah nk tidur balik, nak berdukung macam budak besar, nak dukung duduk..tak nak pangku-pangku, padahal leher belum kuat lagi. Cabaran mengasuh anak kedua..heh..sebab abangnya dah mudah nak jaga, so agaknya Husna ni kena la mencabar pulak kot.

Apa-apa pun, Ummi sayang Husna dan abg long. Kadang terbebel la kat abg long bila dia nak macam-macam time Ummi penat melayan Husna. Asyik la tanya Ummi sayang dia ke tak..sayang la nak..tp Ummi penat..huhu. Abi jarang ada kat rumah sebab sibuk belajar untuk peperiksaan bulan 4 nanti. Belajarlah..agar lulus cemerlang nanti.

Harap aku sentiasa tabah dalam mengasuh dan mendidik anak-anak. Bukan apa, bila dah penat ni cepat je nak marah. Susah betul nak control. Fuh..fuh..

OKlah, buat tatapan..sekeping je la dulu..ni je yang ada. Pakai kamera telefon. Bateri digicam dah tak power..

Husna


5 Response to "Belum biasa"

  1. liwaniel says:
    3:43 PM

    sama la ngan wanie..si sayyidah ni pun kuat meragam..kadang2 kesian kat si irfan bila kurang layan dia

  2. Zampeada says:
    4:04 PM

    alah comel... mesti manja ngan mak ni kan? hehehe...

  3. Asma says:
    9:21 AM

    wani: masing² nk perhatian la tu..hehe

    zam: abg lg manja..adik xtau apa lagi..hehe

  4. Anonymous Says:
    1:54 PM

    betul tuh semah. anak akak yg sulung pon manja sungguh, adik wat derk jer - kak asiah

  5. Kanunsuz says:
    12:11 AM

    thankyu admin! nice

    canlı sohbet
    sohbet odaları
    sohbet siteleri
    chat siteleri
    cinsel sohbet
    sıcak sohbet

    Thx...