Di mana kan ku cari..

Assalamu'alaikum


Kandungan dah 35 minggu usianya. Ikutkan tak nak peningkan kepala, bercadang nak bersalin di GH je..HKL ke..Selayang ke..Teluk Intan ke..Temerloh ke..hehe.. Tapi tiada jaminan untuk dapatkan perkhidmatan doktor wanita Islam, walaupun di HKL tu memang ramai doktor wanita.. tapi mana tau nasib tak baik, tiba masa kita nak bersalin, doktor lelaki pulak yang bertugas..huwaaa!!!!

Oleh yang demikian, weekend baru ni dah pergi survey 3 Pusat Perubatan. Pusat Perubatan Gombak, Pusat Perubatan KOHILAL dan Pusat Perubatan Naluri. Rate ke3-3 tu lebih kurang je. Tapi kalau ada komplikasi jenuh la x boleh claim. Sekarang ni dok rasa nak pergi GH je..tp tu lah..huhu..tiada jaminan untuk dapatkan doktor wanita..uhu..

Bukan pening apa sekarang ni..pening prosedur nak claim nanti. Belum tentu boleh dapat full claim. Kalau ada komplikasi pulak, private clinic akan hantar ke GH jugak. Tapi setakat ni alhamdulillah kandungan tiada masalah. Semoga Allah memudahkan segalanya nanti..ameen..

:. x paham sangat bab claim dengan PMCare ni..tanya HR diorg pun failed..huhu

7 Response to "Di mana kan ku cari.."

  1. liwaniel says:
    4:41 PM

    tak try survey an-nur?tapi jauhla kat bangi...

    PMcare tak cover bersalin ke?

  2. Asma says:
    10:20 AM

    Panel bersalin Pos 4 je..plg dekat pun PUSRAWI kota damansara dgn az-zahra Bangi..2 lg kt perak, kelantan.

    selain 4 panel tu, boleh claim dr PMcare, tp x pasti bab mn boleh claim, bab mn x blh..rs nk p HKL je..tp klo nasib x baik..huhu

  3. along Says:
    4:45 PM

    Alhamdulillah dh 35+ ye..Survey elok2 ada masa lagi...
    Smoga dpt yg OK..Kaklong tgu esok@lusa ja cz due minggu ni..
    ketaq gak..hehe..Doakan unt kami ok tau..

  4. Asma says:
    10:57 AM

    oo..menghitung hari jugak je..semoga selamat semuanya..

  5. Zampeada says:
    7:24 PM

    aku lagi tak faham apa yg ko citer... hehehe... kalau cite panjang mesti menarik. bleh jadi pengetahuan kami2 yg tak kawin ni.

  6. Asma says:
    8:56 AM

    bab mn x phm alizam?hehe..bab bersalin ke bab claim? boleh claim dr majikan kalau bersalin normal je..tetiba mn tau de problem, kena operate ke, lebih 4K kena bayo..mybe leh claim dlm 1K++ je..lg 3K tu duit sendiri la..kalau confirm 1400 je kena byr (if bersalin normal) kt private hosp,OK lg..tetiba ada komplikasi (tali pusat belit kaki baby ke contohnya)..kena vacum or operate..jenuh nk membayonya..klo g GH, free la (pakai guarantee letter suami-staf gomen)..bayo duit makan je dlm RM3 sehari..ada sikit pahamkah?hehe

  7. Zampeada says:
    10:14 AM

    oh begitu ke... baru aku faham. wah byknya pakai duit... mmm...