Hari-hari kelmarin

assalamu'alaikum

Sungguh sangat lama rasanya tidak mencatat apa-apa diblog ini. kalo boleh bersawang, dah tebal mana le sawangnya..mesti x larat nk membuang..heh

Actually suatu masa dulu, begitu sibuk nak kejar tesis. Ahernya berjaya juga submit tesis pada awal bulan Julai ritu..tu pun setelah berbaldi air mata tumpah (ayat hyperbola) sbb berkali-kali kena rejek..huhu. Pas siap terus bergegas balik KL bagi menunaikan tanggungjawab kepada kuarga..makanya, x sompek nk update blog ni.

Setelah hamper 5 bulan menanti, baru dipanggil viva..strategi Dr nk kasi dipanggil viva masa tgh sarat, kot-kot la examiner tgk sarat bebeno, kesian dan terus kasik lulus dgn minor correction ke kan..tp xde rezeki viva time pregnant. Ahernya tanggal 20 November 2006, haku pun dipanggil viva. Bedebo xtau nk kata..rasa nk luruh jantung pun ado sebelum viva tu. Tapi time viva ok ja..xde la gerun sgt. Cumanya x bes sbb soklan2 yang diajukan haku xde la dpt jwb dgn besnya..mungkin dh lama sgt tinggalkn tesis tercinta..maka rasa mcm blank and blur je hotak ni..huhu. pe2 pun, alhamdulillah..lepas juga la..lulus dgn major correction. Kena tambah testing skit..kena siapkn correction dalam tempoh masa maximum 6 bulan. Kiranya penin x hilang lagi la sbb kena mai UUM gak lagi untuk wat testing..uhuh. Haku bukan apa,.dgn usia ‘Umair (siapakah beliau??nantikan selepas ini..hehe) yang baru nak masuk 2 bulan, terpaksa tinggal dia..uhuk..uhuk..

Ni ada lagi satu kisah. Ada org soh wat pengumuman kt sini..tp citer dh lama x brape lama la. Alhamdulillah..tuan punya blog ni telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki pada 8 Oktober lalu. Kami namakan bayi kami tu ‘Umair.. ;-). Ramai Tanya..awat pendek sgt? Suami aku kata biarlah 1 perkataan je, harap2 org x pendekkn dah untuk panggil nama dia, insyaAllah. Contohnya nama Kamarulzaman, maybe org panggil “Kam” atau “Man” je. Hopefully anak kami ni semua org pun akan panggil nama penuh dia ye.. :) ‘Umair.

Oklah, xleh lama-lama skang ni ngadap skrin ni. Tanggungjawab dah bertambah. Kena pandai bahagi masa. Doakan aku cepat2 dpt submit tesis yang telah dibetulkan segera, dpt jalankan tanggungjawab sbg isteri dan ibu sebaiknya.

Sesapa nk mai rumah melawat ‘Umair leh la dtg ke Gombak Setia nanti ye. Haku blk ke sana 3 Disember ni. Call dulu nak mai..bleh le beli biskut kat kedai depan rumah tu..eheh..oklah tu..kalo x nnt hidang air milo je la kt korang..hehe.

K ye, umm‘Umair mintak diri dulu. Ada kesempatan nnt akan diupdate lagi.

6 Response to "Hari-hari kelmarin"

  1. edaleeja says:
    4:07 PM

    congrats dik utk viva..insyaAllah ok nye awak buat corrections tu.

    bestnya nama baby 'umair..upload la gmbr dia ye dik

  2. Asma says:
    4:04 PM

    terima kasih. insyaAllah akan diupload nanti ;)

  3. Anonymous Says:
    5:44 PM

    Hello. Use these helpful links Adult Live Chat & movie pages and try to find partner in your area!
    Enjoy

  4. Anonymous Says:
    6:28 PM

    Hi. Use this search engine for best result: BD search Find all you need in your area!
    Enjoy

  5. Anonymous Says:
    2:52 AM

    Hi. Use these helpful search engines TFO search & livechat and try to find all you need in your area!
    for fun

  6. Anonymous Says:
    10:51 AM

    Hi all!. Use this search engine for best result: BDsearch Find all you need in your area!
    Enjoy